Mide Bandı (Kelepçesi)

Mide Bandı (Kelepçesi) Cerrahi Yöntemi Nedir ?

Mide giriş kısmında mandalin büyüklüğünde bir mide bırakılarak ve mideyi çepeçevre saracak şekilde yerleştirilir. Yemek yendiğinde yaklaşık 25-30 ml ’lik hacimle bu alan dolar ve tokluk hissi oluşur. Bu alanın boşalması mide bandının yarattığı dar ağız nedeniyle yavaş olur. Hacim küçük olduğundan ve dar ağız nedeniyle boşalma yavaş olduğundan kişi hem az yer hem de yavaş yer, ve bu bir zorunluluk haline gelir.

Avantajları

• Ameliyat sırasında yaşanabilecek riskler oldukça azdır

• Midede herhangi bir kesilme, küçültülme işlemi yapılmaz

• Laparoskopik olarak uygulanabilir

• Gerektiğinde tam olarak geri çevrilebilir

• Ayarlanabilir bir yöntemdir

 

Komplikasyonları :

• Kanama, organ yaralanması ve infeksiyon,

• Geç dönemde bantın, çoğu kez yemek yeme uyumsuzluğuna bağlı gelişen yer değiştirmesi ve kaymasıdır,

• Nadiren bant mide çeperine zarar verebilir (erozyon).

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir